Šamrole s originálnou cukrárskou penou

60_hotovo2.jpg (212450 bytes)

 

  • vynaložený čas asi 1 1/2 hodiny
  • vystačí na 18 šamrolí
     

Zoznam

  • 2         balenia cesta
  • 4         bielka 125 g
  • 370 g  kryštálového cukru
  • 1         vanilkový cukor
  • 1         vajce na potretie

 

Príprava

  • vyhrejeme rúru
  • rozmiešame vajíčko na potretie


Trubičky

  1. Lístkové cesto vyberieme z obalu a rozvinieme. Po dĺžke pokrájame na 2,5 cm široké pásy, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  2. Pásy cesta namotáme na šamrolové trubičky. Trubičky poukladáme na plech koncami cesta nadol a ako podložku použijeme papier na pečenie, v ktorom bolo cesto zabalené.   
  3. Aby mali trubičky peknú farbu, ešte raz ich potrieme vajíčkom


Pena

  1. Bielok so 70 g cukru dáme do misky a vyšľaháme sneh.
  2. Zbytok cukru, teda 300 g, nasypeme do vyššieho kastróla, zalejeme 1 dcl vody a privedieme do varu.
  3. Necháme 2 1/2 až 3 minúty variť. Penu, ktorá nám na povrchu vznikne, pozbierame malým sítkom.
  4. Tekutý cukor pomaličky zmiešame pomocou šlahača so snehom, pridáme vanilkový cukor a šľaháme až pokiaľ nám nevznikne pevná masa.
  5. Cukrárske vrecúško naplníme ešte vlažnou penou a naplníme pripravené trubičky.  

  

Pečenie

        Pri 210° C v horúcom vzduchu, asi 25 minút, pečieme do
        zlatova.

        Maximálna teplota 220° C


Tip na servírovanie


        Keď sú šamrole hotové, môžeme ich posypeme
        práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

60_trubicky_krok1.jpg (107577 bytes)
1. krok (trubičky)

60_trubicky_krok2.jpg (83221 bytes)
2. krok (trubičky)

60_trubicky_krok3.jpg (103963 bytes)
3. krok (trubičky)

60_krok1.jpg (91805 bytes)
1. krok (pena)  

60_krok2.jpg (98580 bytes)
2. krok (pena)

60_krok3.jpg (116897 bytes)
3. krok (pena)    

60_krok4.jpg (101368 bytes)
 4. krok (pena)

60_krok5.jpg (97892 bytes)
5. krok (pena)